Zwangerschapsgerelateerde klachten

Tijdens de zwangerschap kunnen er verschillende klachten ontstaan, denk hierbij aan (pijn-)klachten in de bekkenregio, onderrug, schouders maar ook in de benen zoals rusteloze benen. Deze klachten kunnen ontstaan door een verandering in je hormoonspiegel. De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat de spieren en ligamenten(banden) zachter en weker worden. Daarnaast moeten je buikspieren uitwijken voor de groei van de baby en zorgt dat voor een andere balans tussen je buik- en rugspieren. Deze veranderingen zijn nodig ter voorbereiding op de bevalling.

Door een goede begeleiding kunnen deze klachten worden verlicht! De manier van bewegen en welke houdingen je aanneemt is essentieel in het bestrijden van jouw klachten. Tijdig rusten en leren luisteren naar je lijf gaan eraan bijdragen dat jij kan blijven genieten van jouw zwangerschap! Elke vorm van in beweging blijven houd je fit en sterk, wat belangrijk is tijdens de zwangerschap/bevalling maar heeft ook een gunstig effect op je herstel na de bevalling!

Wil jij meer informatie of een afspraak maken met een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op!

Wist jij dat wij ook persoonlijke en individuele begeleiding geven? Hierdoor ga jij met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet en weten jij en je partner wat jullie kunnen verwachten! Klik dan hier!